Meubels en woonaccessoires voor je hal

Inspiratie voor je hal

Hal

De hal is de eerste ruimte in een huis als je binnenkomt. Niets is fijner dan thuiskomen in een sfeervol huis. Hoewel het vaak een kleine ruimte is, kan je je hal eenvoudig creatief en praktisch inrichten. We geven je graag een paar snelle tips en om je gang knus maar toch functioneel in te richten.

Hoe richt je een hal praktisch in? Je hal inrichten is niet simpel. Toch zijn er een aantal slimme trucjes om een ruimtelijk gevoel te realiseren. Om je hal groter te laten lijken, gebruik je bijvoorbeeld lichte kleuren voor de vloer en muren. Door een spiegel in je hal plaatsen, creëer je ook een lichter en ruimtelijk effect. Design is natuurlijk een belangrijk aspect, maar voldoende opbergruimte is ook van belang. Je schoenen wil je het liefst kwijt in een ingebouwde schoenenkast. Door een complete kastenwand te plaatsen, kan je al je jassen, tassen en schoenen gemakkelijk opbergen. Als je kiest voor kasten in dezelfde kleur als de muren, vallen deze weg in het interieur.

Heb je geen plek voor een kast in je hal? Plaats dan aan het einde van je hal een tof hal bankje waar je je schoenen onder kan zetten. Ook handig als je wilt zitten om je schoenen aan of uit te trekken. Dat is niet alleen praktisch, het hal bankje kan dé eyecatcher zijn in jouw interieur.

Hoe richt je een hal sfeervol in? 

Heb je een lange, smalle hal? Accentueer dan de muren door creatief om te gaan met wanddecoratie en behang. Kies voor behang met een design in de lengte om zo de ruimte optisch groter te laten lijken. Ook door je laminaat bijvoorbeeld in de lengte te leggen, benadruk je de dit aspect. Omdat je er ook gasten ontvangt, wil je niet dat er jassen en sjaals rondslingeren. Dat voorkom je eenvoudig met een kapstok aan de muur of een staande kapstok, gemakkelijk op elke plek in de hal te plaatsen. Een kapstok is ook sfeerbepalend in een kleinere ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een industriële kapstok of een klassiek uiterlijk als aanvulling op je interieur. 

Ook de keuze voor de lamp hal is essentieel. De kleur en de verdeling van het licht hebben in een kleinere ruimte direct effect. Met een stijlvolle gang lamp geef je jouw hal ook meteen een persoonlijk tintje.

Onze merken

image
image
image
image