Leen Bakker logo
 • Mijn op maat overzicht
 • Klantendienst
 • Bekijk folders
 • Vacatures
 • Advies & inspiratie
winkels
winkelwagen

Kies de jaloezieën passend bij jouw wens en interieur

Sfeerbeeld zwarte jaloezieën

Ga direct naar

vraagteken

Wat zijn jaloezieën?

Wat zijn jaloezieën?

Jaloezieën zijn niet alleen decoratief maar ook praktisch; ’s zomers houden ze de zon buiten en in de winter vormen ze een extra isolatie tussen raam en woonruimte. Door de jaloezieën te verstellen, doseer je de inval van daglicht. ’s Avonds zorgen gesloten jaloezieën voor privacy. Behalve praktisch, zijn jaloezieën ook nog eens heel decoratief en passen ze in vrijwel elke interieurstijl.

Jaloezieën zijn er in veel verschillende soorten en maten, en met al deze variaties ook vele variaties op de benaming. Jaloezieën, horizontale lamellen, rol jaloezieën, luxaflex allemaal termen voor hetzelfde type raamdecoratie of zonwering. Maar wat is het nou echt?

Jaloezieën bestaan uit horizontale of verticale stroken welke van verschillende materialen kunnen worden gemaakt. De stroken worden ook wel lamellen genoemd. Met lamellen worden dus niet altijd die witte verticale zonwering voor op kantoor bedoeld! De lamellen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende breedtes. De meest voorkomende maten zijn 25mm of 50mm. 

Jaloezieën in verschillende materialen

Jaloezieën zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Afhankelijk van de ruimte en natuurlijk van jouw wensen, kies je het materiaal. De meeste voorkomende materialen zijn:

 • Houten jaloezieën

 • Aluminium jaloezieën

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn op dit moment het meest populair. Deze jaloezieën geven je interieur een luxe uitstraling en zijn tijdloos. Populair op dit moment zijn de zwart jaloezieën met ladderband maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Onze houten jaloezieën zijn gemaakt van FSC® hout. FSC is een organisatie die staat voor het behouden en onderhouden van bossen wereldwijd.

Onze houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in de lamelbreedte: 50 millimeter.

Alle houten jaloezieën >

Aluminium jaloezieën

Het materiaal aluminium zorgt voor een strakke en moderne toevoeging aan je interieur. Ook zijn jaloezieën van aluminium een stuk lichter van gewicht dan jaloezieën van hout. Aluminium jaloezieën worden vaak luxaflex genoemd, maar dit is een merknaam. Het voordeel van aluminium jaloezieën is dat deze erg makkelijk te onderhouden zijn. Deze jaloezieën zijn geschikt voor vele ruimtes. Ook vochtige ruimte zoals de badkamer.

Onze aluminium jaloezieën zijn verkrijgbaar in de lamelbreedtes 16, 25, 35 en 50 millimeter.
Met een lamelbreedte van 16 mm zitten de lamellen dichter op elkaar en heb je ook als de lamellen zijn opengedraaid meer privacy. Bij een lamelbreedte van 50 mm is de ruimte tussen de lamellen groter waardoor je meer lichtinval hebt. Zowel een 16 mm als 50 mm lamel sluiten volledig als je deze dichtdraait.

Alle aluminium jaloezieën >

Onze populairste jaloezieën

20% korting

AlleenOnline
Fenstr jaloezie hout 50 mm - wit - 200x180 cm product

Fenstr jaloezie hout 50 mm - wit - 200x180 cm

3.8 (8)

239,00191,20

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

20% korting

Fenstr jaloezie hout 50 mm - zwart - 80x130 cm product

Fenstr jaloezie hout 50 mm - zwart - 80x130 cm

3.8 (8)

69,9955,99

Dit artikel wordt binnen 6 weken bezorgd

Laagblijver

Jaloezie houtlook 50 mm - wit - 140x175 cm product

Jaloezie houtlook 50 mm - wit - 140x175 cm

(0)

104,00

Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

20% korting

AlleenOnline
Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - antraciet - 240x180 cm product

Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - antraciet - 240x180 cm

4.6 (98)

104,0083,20

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

20% korting

AlleenOnline
Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - wit - 220x180 cm product

Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - wit - 220x180 cm

4.6 (98)

89,9971,99

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

20% korting

Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - mat zwart - 140x180 cm product

Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - mat zwart - 140x180 cm

4.6 (98)

52,9942,39

Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

20% korting

AlleenOnline
Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - zilver - 160x180 cm product

Fenstr jaloezie aluminium 25 mm - zilver - 160x180 cm

4.6 (98)

57,9946,39

Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis

Of kom langs in één van onze winkels

Raamdecoratie winkel Leen Bakker
Winkels

Een passende jaloezie voor ieder type raam

Onze standaard jaloezieën zijn passen voor ieder recht raam. Wil je graag jaloezieën voor een draaikiepraam? Dan kun je die zelf op maat maken in onze configurator.

Jaloezieën voor een draaikiepraam

Jaloezieën voor een draaikiepraam kunnen op twee manier gemonteerd worden. Kies ervoor om je jaloezie in het kozijn of op het kozijn te hangen. Als je kozijn van kunststof of PVC is, kun je kiezen voor een bevestiging met klemsteunen. Zo hoef je niet te boren of te schroeven in het kozijn.

Maak je jaloezie voor een draaikiepraam op maat >

Jaloezieën voor een dakraam

Voor schuine dakramen kun je jaloezieën op maat laten maken. Deze zijn geschikt om in of op het dakraam te plaatsen. Heb je een dakraam van het merk Velux of Rooflite? Dan hebben we jaloezieën die hier speciaal voor gemaakt zijn. Ook voor andere dakramen zijn onze jaloezieën op maat geschikt. Rolgordijnen voor een dakraam worden vaak geplaatst op een slaapkamer of op zolder.

Maak je jaloezie voor een dakraam op maat >

Jaloezieën voor een 2-in-1 raam

Is je raam niet recht maar is bijvoorbeeld de linkerkant hoger dan de rechterkant? Dan kun je een jaloezie op maat laten maken voor een 2-in-1 raam. Je geeft de twee verschillende breedte- en de hoogtematen door en wij maken hier vervolgens één jaloezie van.

Bij een 2-in-1 raam heb je de keus om te kiezen voor afstandsteunen. Afstandsteunen zorgen ervoor dat de horizontale jaloezie een stukje vanaf het kozijn komt te hangen. Zitten de handgrepen in de weg waar je de horizontale jaloezie wilt plaatsen? Plaats dan afstandsteunen.

Maak je jaloezieën voor een 2-in-1 raam op maat >

Sfeerbeeld witte jaloezieën

Je jaloezieën juist opmeten

Om de juiste jaloezie te kopen moet je eerst goed opmeten hoe groot deze mag zijn.

Lees hier de meetinstructies voor jaloezieën >

Let op: Controleer je meetgegevens altijd zorgvuldig, want Leen Bakker kan niet aansprakelijk worden gesteld voor fouten in de door jou opgegeven maten.

Wat heb je nodig om goed te kunnen meten?

 • een rolmaat

 • een pen of potlood

 • een papier om de maten te noteren

Raamdecoratie 'in de dag' en 'op de dag' bevestigen

Je kunt je raamdecoratie op twee manieren bevestigen. Als je je raamdecoratie in de de dag bevestigt, dan hangt het product tussen de muren oftewel in het raamkozijn. Wanneer je de raamdecoratie op de dag monteert dan hangt deze op de muur ofwel over het raamkozijn heen.

Jaloezieën ‘in de dag’ opmeten

 1. Je meet de breedte tussen de kozijnen een keer boven en een keer onder. Trekt vervolgens 1 cm hiervan af. Zo kun je hem eenvoudig monteren en komt hij nergens klem te zitten.

 2. Meet de hoogte driemaal: een keer links, een keer in het midden en een keer rechts. Je houdt hierbij de kleinste maat aan. Je meet vanaf de bovenkant in je raamkozijn tot de gewenste lengte. Dit kan zijn tot de onderkant in het kozijn, tot de vensterbank of tot de vloer. Je hoeft hier geen cm vanaf te trekken.

Jaloezieën ‘op de dag’ opmeten

 1. Je meet de gewenste breedte van de raamdecoratie een keer boven en een keer onder. Voeg hier vervolgens 3 à 4 cm aan toe om te zorgen voor genoeg spelen aan beide kanten van je kozijn.

 2. Je daarna de afstand tussen de bovenkant van waar de raamdecoratie moet starten tot aan de gewenste lengte. Dit kan zijn tot de onderkant in het kozijn, tot de vensterbank of tot de vloer.

Jaloezieën inkorten of op maat maken

Is je raam een ander formaat dan de standaard formaten die we aanbieden? Dan kun je een jaloezie op maat laten maken of een jaloezie laten inkorten.

Raamdecoratie op maat

Als je kiest voor raamdecoratie op maat heb je de volledige keus tussen type raam, soort jaloezie, grootte van de lamel, breedte & hoogte en het bedieningsmechanisme.

Naar de jaloezieën op maat configurator >

Raamdecoratie inkorten

Inkorten geldt voor de breedte van de jaloezie. Je kiest een standaard breedtemaat en laat deze vervolgens inkorten tot de maat die past in jouw raamkozijn of op jouw raamkozijn. Het is alleen mogelijk om jaloezieën voor een recht raam in te korten. Het inkorten van een jaloezie gebeurd in onze configurator na het kiezen van je stof.

Naar de jaloezieën op maat configurator >

Hoe hang ik mijn jaloezieën op?

Standaard wordt bij de jaloezieën een schaarsteun geleverd. Een schaarsteun is de montagebeugel die je in dag of op de dag plaats om vervolgens de jaloezieën in te hangen.

Indien van toepassing heb je ook een zijgeleiding beugel. Deze worden geleverd bij aluminium jaloezieën, zodat de jaloezie in de dag kan worden gespannen. Dit is met name geschikt voor deuren of een draaikiepraam. De geleiding wordt gespannen met draad en vastgezet met beugels.

Je kunt ook kiezen voor een fixeerbeugel. Een jaloezie met een fixeerbeugel zorgt ervoor dat de jaloezie wordt vastgezet op bijvoorbeeld een deur (geen hellingshoek mogelijk) 

Een uitschuifbare wandsteun is ideaal wanneer de jaloezie wat meer naar voren geplaatst dient te worden omdat er bijvoorbeeld een raamklink aanwezig is. Beide steunen zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar in onze op maat configurator.

Let op: bevestigingsschroeven worden niet meegeleverd.

Je jaloezieën schoonmaken

Jaloezieën schoonmaken kan een tijdrovend klusje zijn. Jaloezieën trekken veel stof aan dus het is raadzaam om de reiniging goed bij te houden. Zo houd je het langste plezier van je jaloezieën.

Alle jaloezieën zijn te reinigen met behulp van een droge of vochtige doek of door middel van een speciale plumeau. Je kunt dit natuurlijk ook met de stofzuiger doen. Schuif de jaloezieën dicht en ga met een opzetborstel voorzichtig met lange halen over de lamellen.