Thuiswerken in een kleine ruimte: het inrichten van een kleine werkplek

Thuiswerken is aan een opmars bezig. Het ’nieuwe werken’ vraagt om aanpassingen in huis. Maar niet iedereen heeft een extra studeerkamer over. Hoe ga je om met weinig ruimte in huis en hoe richt je een sfeervolle werkplek in?

Met onze tips en ideeën laten wij zien hoe eenvoudig het is om een praktische en comfortabele werkruimte te creëren. Ons uitgebreid assortiment bureaus en accessoires zorgt ook nog eens voor een prima afstemming op jouw bestaand interieur.

Zoek een plekje voor jouw thuiskantoor

Ga op zoek naar een geschikte plek of ruimte in de kamer. Zorg voor voldoende daglicht en goede raambekleding. Het liefst raamdecoratie waarbij je kunt spelen met de lichtinval op een zonnige dag. Denk hierbij aan jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Plaatsen die geschikt kunnen zijn voor jouw nieuwe thuiskantoor en die jij nu nog onbenut laat kunnen onder andere zijn: de ruimte onder een open trap, de ruimte achter de zetel of een nis in de woon- of slaapkamer. De slaapkamer is een goede oplossing waar niet iedereen direct aan denkt en biedt veel voordelen. Zo is de slaapkamer overdag een oase van rust. En is de slaapkamer vaak beter opgeruimd dan de woonkamer.

Een trendy thuiswerk bureau voor iedere ruimte

De basis van jouw thuiskantoor begint bij het bureau. Het bureaublad vormt een ideaal uitgangspunt voor een naadloze integratie met jouw interieur. Het frame is ook mede bepalend voor de uitstraling. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een industriële look? Kies dan voor poten van metaal, in de kleur zwart. Wil je tijdens de uitvoering van jouw werkzaamheden ook graag de omgeving netjes houden? Vergeet dan niet om een model te kiezen met lades of extra opbergvakken. Onze bureaus zijn er in verschillende soorten en maten. Welk bureau verovert binnenkort een plekje bij jou? Wij hebben onze meest stijlvolle
en compacte bureaus op een rij gezet.

Praktische bureaustoelen

Een bureaustoel is onmisbaar en dus ook een must have voor de kleine werkplek. Bijna al onze bureaustoelen zijn draaibaar en hierdoor ideaal om je te bewegen als je weinig bewegingsruimte hebt. Kies ook voor een in hoogte verstelbare bureaustoel om een goede zithouding aan te nemen. Naast de klassieke bureaustoel hebben wij ook modellen die compact en smaakvol zijn. Deze toppers zullen beslist niet misstaan in de woon- of slaapkamer.

Opbergtips

Zit jouw werkdag erop? Dan heb je ook artikelen en accessoires nodig om jouw spullen netjes op te bergen. Een of meerdere wandplanken of wandrekken bieden dan uitkomst. Deze kun je stylen met opbergmanden. Hierdoor kun je werkgerelateerde spullen nog beter uit het zicht leggen. Liever niets aan de muur? Een ladeblok op wielen werkt natuurlijk ook prima. Wanneer je een groter archief hebt opgebouwd kun je kiezen voor een roomdivider, ook wel vakkenkast genoemd. Een vakkenkast kun je indelen met opbergboxen en opbergmanden. Er zijn al kleinere vakkenkasten verkrijgbaar vanaf vier vakken.

Tot slot nog een aantal handige tips:

  • Ideale plek gevonden, maar toch weinig daglicht? Bekijk dan snel onze bureaulampen
  • Wil je vooral ontzettend veel ruimte winnen? Probeer dan jouw bureau in de hoek van een kamer te plaatsen
  • Is jouw bureau te klein om al jouw spullen uit te stallen als je aan ‘t werk bent? Zoek de oplossing in de wand en bevestig een wandorganizer of prikbord aan de muur
  • Plaats een plantje op je bureau. Planten zorgen voor creativiteit en minder stress
  • Het opladen van apparaten is niet meer weg te denken. Probeer daarom met je werkplek in de buurt van een stopcontact te zitten. Verstop draden en snoeren!
  • Plaats je bureau op een vlakke ondergrond zodat deze stevig staat en je ongestoord je werk kunt doen
  • Gebruik een vloerbeschermer onder een verrijdbare bureaustoel