Lever- en afhaalinformatie

Lever- en afhaalinformatie

Levermethodes

Als je een bestelling plaatst op leenbakker.be, zijn er verschillende levermethodes:
1) Thuisleveren
a. Thuisleveren levertijden en kosten
b. Thuisleveren en tijdstip
c. Thuisleveren en volgen van je bestelling
d. Thuisleveren op een etage

2) Afhalen bij een Leen Bakker filiaal
a. Afhalen levertijden en kosten
b. Afhalen en volgen van je bestelling
Op de e-mail bestelbevestiging, die je van ons ontvangt, staat meer uitleg over de levermethode die voor jouw bestelling van toepassing is.

Thuisleveren

We werken samen met PostNL om jouw bestelling compleet en op tijd thuis te leveren. In het bestelproces kies je zelf de gewenste leverdatum. Wel gemakkelijk! Levering vindt plaats in heel België. Dit geldt voor zowel Pakketpostartikelen als voor grote of zware artikelen. Het is niet mogelijk om voor een thuislevering naar Frankrijk te kiezen binnen de online levermodule.

Pakketpostartikelen worden nooit op een etage geleverd. En grote of zware artikelen worden geleverd tot over de eerste drempel. Levering over de drempel moet dan wel fysiek mogelijk zijn in de originele verpakking.

Voor de levering van grote of zware artikelen wordt een afspraak gemaakt. Je weet dan vooraf in welk tijdvak jouw bestelling wordt geleverd. Je dient dan ook thuis te zijn. Als je niet thuis bent, dan betaal je ook de leveringskosten voor een nieuwe leverafspraak.

Thuisleveren levertijden en kosten

Wij vermelden de verwachte levertijden bij ieder artikel afzonderlijk. Hieronder zie je de meest voorkomende opties en de kosten van de thuislevering.

Pakketpost-artikelen

LevertijdenKosten
Morgen Thuisgeleverd artikelen€ 3,95 - € 9,95 *
Op werkdagen voor 22.00 uur besteld, morgen thuisgeleverd. In het weekend besteld, maandag thuisgeleverd.
Reguliere artikelen€ 3,95 - € 9,95 *
Levering binnen 3-5 werkdagen
Artikelen met afwijkende levertijden€ 3,95 - € 9,95 *
Zie levertijd op artikelpagina

Grote en/of zware artikelen

LevertijdenKosten
Reguliere artikelen€ 30,- of € 49,95*
Levering binnen 3-5 werkdagen
Artikelen met afwijkende levertijden€ 30,- of € 49,95*
Zie levertijd op artikelpagina

*afhankelijk van afmetingen en gewicht

Als een bestelling uit artikelen met verschillende levertijden bestaat, dan voegen we de artikelen samen zodat de bestelling compleet geleverd kan worden. Het artikel met de langste levertijd bepaalt dan de eerstvolgende beschikbare leverdatum die je in het bestelproces kunt kiezen.

Thuisleveren en tijdstip

Voor Pakketpostartikelen en grote of zware artikelen gelden verschillende tijdstippen van levering. Je vindt ze in de volgende tabel.

PakketpostartikelenTijdstip van levering
Maandag t/m vrijdagtussen 09.00u en 21.30u
Zaterdagtussen 09.00u en 17.00u
Zondagniet mogelijk

Grote of zware artikelenTijdstip van levering
Maandag t/m vrijdagtussen 08.00u en 20.00u
Zaterdag en zondagniet mogelijk

Thuisleveren en volgen van uw bestelling

Afhankelijk van het type artikel en de levermethode zijn er verschillende manieren voor het volgen van je bestelling.

Pakketpostartikel geleverd door PostNL

Als je bestelling door ons is afgeleverd bij PostNL, ontvang je een e-mail met daarin een Track & Trace link. Zo kun je gemakkelijk de levering van jouw Pakketpostlevering volgen. Je kunt natuurlijk ook op de site van PostNL de actuele status van de levering raadplegen. Kijk hiervoor op de Track & Trace pagina van PostNL. Wij doen ons uiterste best om de bestelling op de gewenste dag te leveren, maar de uiteindelijke levering door PostNL kan hiervan afwijken.

Naar de Track & Trace pagina voor Pakketpostleveringen >

Zware of grote artikelen geleverd door PostNL Extra@Home

Extra@Home levert grote of zware bestellingen op basis van een tijdvak. Op de dag van levering ontvang je uiterlijk om 07.30u een sms met het tijdvak van de levering. Daarnaast ontvang je via e-mail een link naar de Track & Trace pagina van de Extra@Home levering. Hier kan je je bestelling continu volgen, na het invoeren van het ordernummer. Volg ook de verdere instructies bij invoering van het ordernummer:

  • Heb je een bestelling geplaatst in de webshop? Zet dan 93 voor het ordernummer.
  • Heb je een bestelling geplaatst in een van onze winkels? Vul dan alleen de cijfers van het ordernummer in (zonder CO)

Naar de Track & Trace pagina voor Extra@Home leveringen >

Thuisleveren op een etage

Woon je op een locatie met meerdere etages, dan leveren onze vervoerders standaard op alle etages indien er een lift aanwezig is én de artikelen ook in de lift passen. Is er geen lift aanwezig, dan wordt er geleverd tot maximaal de 3e etage. Heb je een etage binnenshuis? Dan wordt er alleen geleverd tot over de eerste drempel na de voordeur. En dus niet tot op de etage binnen de woning.

Afhalen bij een Leen Bakker filiaal

Je kunt je bestelling natuurlijk ook afhalen bij een Leen Bakker filiaal bij u in de buurt. Kies in het bestelproces de gewenste afhaaldatum en de afhaallocatie. Wij zorgen er dan voor dat op deze dag jou bestelling in het filiaal ligt. Als een afhaalbestelling bestaat uit artikelen met verschillende levertijden, dan voegen we de artikelen samen zodat de bestelling compleet geleverd kan worden. Het artikel met de langste levertijd bepaalt dan de eerstvolgende beschikbare afhaaldatum die je kunt kiezen in het bestelproces.

Let op: Het is niet mogelijk om bestellingen bij een verkooppartner van Leen Bakker af te halen in één van onze winkels.

Afhalen levertijden en kosten

De standaard levertijd voor afhaalorders is 3-5 werkdagen, tenzij anders aangegeven bij het artikel. Omdat je zelf voor het vervoer zorgt, is afhalen bij een filiaal gratis. Tijdens de openingstijden van het filiaal kun je je bestelling afhalen.

Afhalen en volgen van uw bestelling

Als je bestelling in het filiaal klaarligt, dan sturen we je een sms of je wordt gebeld.

Neem voor verdere vragen contact op met de Leen Bakker klantenservice.

Thuisbezorging door een verkooppartner

Wanneer je in de webshop een artikel van een verkooppartner van Leen Bakker koopt, zal de verkooppartner het artikel bij jou laten bezorgen. Als je ook nog andere artikelen hebt besteld van Leen Bakker zelf, kan het voorkomen dat de producten afzonderlijk van elkaar worden bezorgd.

De verkooppartner schakelt zelf een vervoerder in. Van de verkooppartner en/of de vervoerder ontvang je informatie over het bezorgmoment en eventuele mogelijkheden om de afspraak te maken en/of te verzetten.