Leen Bakker logo
  • Mijn op maat overzicht
  • Klantendienst
  • Bekijk folders
  • Vacatures
  • Advies & inspiratie
winkels
winkelwagen
mooi-voor-minder
Leen's mooi voor minder deals | Bekijk alle deals
*Geldig t/m 5 maart

Wat is een laminaatvloer?

Laminaat vloer

Laminaat bestaat uit een sterke kern van vezelplaat versterkt met melaminehars (HDF), een fotoprint, bijvoorbeeld van hout, steen of een tegel, en een beschermende toplaag. Laminaatvloeren zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en kwaliteiten. Hoe ga je het laminaat kiezen dat helemaal aansluit bij jouw woonwensen? Op deze pagina lees je alles over de voordelen en de elementen waar je op moet letten bij de aanschaf van een laminaatvloer. Zo kies je de vloer die het beste bij jou past.

Wat zijn de voordelen van een laminaatvloer?

Met de vele dessinmogelijkheden en afwerkingen is laminaat tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van een echte parket- of tegelvloer. En het heeft diverse voordelen. Zo is het gemakkelijk in onderhoud, heeft het een hoge slijtvastheid en is het antiallergisch, want het neemt geen vuil of stof op.

✔️ Eenvoudig te plaatsen dankzij het kliksysteem

✔️ Kleurvast

✔️ Aantrekkelijk geprijsd

✔️ Geschikt voor vloerverwarming

Zo vind je het perfecte laminaat voor bij jou thuis

Overweegt je een laminaatvloer? Binnen het assortiment van Leen Bakker vind je een ruime collectie laminaatvloeren in verschillende kleuren, patronen en diktes. Hoe je het perfecte laminaat voor bij jou thuis vindt? Let bij de aanschaf van laminaat altijd op de volgende zaken.

Gebruik

De ene laminaatvloer is geschikter voor een bepaalde ruimte dan de andere laminaatvloer. Dat komt omdat laminaatvloeren van elkaar verschillen, bijvoorbeeld wat betreft slijtvastheid en geluidsdemping. Ga daarom na hoe intensief je de ruimte waarin de laminaatvloer moet komen te liggen, gebruikt. Zo is dunner laminaat uitstekend geschikt voor de slaapkamer, terwijl de woonkamer vraagt om laminaat met een dikkere slijtlaag. Bij Leen Bakker kies je gemakkelijk voor laminaat met verschillende gebruiksklassen: laminaat voor intensief huishoudelijk gebruik, licht projectgebruik en zelfs voor normaal projectgebruik.

Structuur

Er zijn laminaatvloeren met houtmotief en een voelbare houtstructuur, maar ook met het karakter van echte tegels. Een laminaatvloer met structuur heeft een natuurgetrouwe uitstraling. Loopt deze structuur mee met het decor, dan is het erg lastig om hem te onderscheiden van een echte houten vloer of tegelvloer. Zo voel je een noest zelfs terug in de plank. Een egale vloer is juist rustig en dit maakt je kamer dan ook ruimtelijker.

Geschikt voor vloerverwarming

Over het algemeen is laminaat geschikt voor vloerverwarming. Bekijk de specificaties wel altijd goed! Laminaat heeft een isolerende werking, waardoor het effect van vloerverwarming vermindert. Is de vloerverwarming de hoofdverwarming, let er dan op dat de maximale warmteweerstand van de vloer (ondervloer + vloer) niet hoger dan circa 0,15 m2 K/W is. Laminaat is niet geschikt bij vloerkoeling, omdat er bij het koelen condensatie kan ontstaan. Kies dan voor een PVC-vloer.

Breedte en lengte

Met de vorm van laminaat in plank- of tegeluitvoering kun je ook zorgen voor een optisch effect. Heb je een grote ruimte? Brede planken en tegels staan dan prachtig. Heb je een kleinere ruimte? Met smalle planken realiseer je het effect van een grotere ruimte. Leg planken in de lengte van je woonkamer, hal of kantoor om extra diepte te creëren.

V-groef

Laminaat met een V-groef kenmerkt zich door de V-vormige naad (2-zijdig of 4-zijdig) tussen de planken. Hiermee creëert je het effect van een echte houten vloer, waardoor het bijna niet te onderscheiden is van parket. Een laminaatvloer zonder groef, ook wel vlak laminaat genoemd, geeft een strak effect. Zo creëer je ruimte.

Kleur

Van beige tot bruin en van crème tot grijs: laminaat is beschikbaar in verschillende kleuren. Wil je je kamer optisch groter maken? Kies dan voor een lichte laminaatvloer, bijvoorbeeld een laminaatvloer met een tegellook in een lichte kleur. Wil je juist een knusse omgeving creëren? Kies dan voor een donkere laminaatvloer met een mooi dessin.

Of kom langs in één van onze winkels

Vloeren winkel Leen Bakker
Winkels

Laminaat leggen: de benodigdheden

Wil je laminaat gaan leggen? Dan is het goed te bekijken wat je allemaal nodig hebt. En wat je aan voorbereidingsmaatregelen moet treffen. In veel situaties is het bijvoorbeeld verstandig om een geluiddempende en egaliserende ondervloer te leggen, laat je hier adviseren. Daarnaast wil je de vloer natuurlijk afwerken met mooie plinten. En je hebt de juiste tools nodig! Bekijk snel het assortiment van Leen Bakker en vind alles wat je nodig hebt

Tip: Om de vraag ‘Hoeveel laminaat heb ik nodig?’ te beantwoorden, gebruik je de calculatortool op de productpagina. Zo vind je direct het juiste antwoord op deze vraag!

Onze best verkochte laminaat

Laminaat Luxdelight - mountainhut pine product

Laminaat Luxdelight - mountainhut pine

5 (2)

22,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Euroclick-2 - grey oak product

Laminaat Euroclick-2 - grey oak

4 (85)

9,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laagblijver

Laminaat Twinclick - camarque oak product

Laminaat Twinclick - camarque oak

3.8 (57)

6,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxfloor - camargue oak product

Laminaat Luxfloor - camargue oak

5 (1)

18,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxparade Cabana driftwood - lichtbruin product

Laminaat Luxparade Cabana driftwood - lichtbruin

4 (1)

22,28 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxstyle - oak oregon product

Laminaat Luxstyle - oak oregon

4.8 (5)

16,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxdelight - gossamer oak product

Laminaat Luxdelight - gossamer oak

5 (2)

22,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxline - San Diego oak product

Laminaat Luxline - San Diego oak

4 (1)

23,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Laminaat Luxline - lichteiken product

Laminaat Luxline - lichteiken

4.7 (3)

23,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 8 weken bezorgd

Of kom langs in één van onze winkels

Advies en inspiratie

Laminaat vloer

Laminaat

advies