Winkelen op afspraak bij Leen | Plan hier jouw winkelbezoek

Winkelen op afspraak bij Leen | Plan hier jouw winkelbezoek

Wat is een laminaatvloer?

Laminaat bestaat uit een sterke kern van vezelplaat versterkt met melaminehars (HDF), een fotoprint, bijvoorbeeld van hout, steen of een tegel, en een beschermende toplaag. Laminaatvloeren zijn beschikbaar in verschillende soorten, maten en kwaliteiten. Hoe gaat u het laminaat kiezen dat helemaal aansluit bij uw woonwensen? Op deze pagina leest u alles over de voordelen en de elementen waar u op moet letten bij de aanschaf van een laminaatvloer. Zo kiest u de vloer die het beste bij u past.

Wat zijn de voordelen van een laminaatvloer?

Met de vele dessinmogelijkheden en afwerkingen is laminaat tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van een echte parket- of tegelvloer. En het heeft diverse voordelen. Zo is het gemakkelijk in onderhoud, heeft het een hoge slijtvastheid en is het antiallergisch, want het neemt geen vuil of stof op.

✔️ Eenvoudig te plaatsen dankzij het kliksysteem

✔️ Kleurvast

✔️ Aantrekkelijk geprijsd

✔️ Geschikt voor vloerverwarming

Zo vindt u het perfecte laminaat voor bij jou thuis

Overweegt u een laminaatvloer? Binnen het assortiment van Leen Bakker vindt u een ruime collectie laminaatvloeren in verschillende kleuren, patronen en diktes. Hoe u het perfecte laminaat voor bij u thuis vindt? Let bij de aanschaf van laminaat altijd op de volgende zaken.

Gebruik

De ene laminaatvloer is geschikter voor een bepaalde ruimte dan de andere laminaatvloer. Dat komt omdat laminaatvloeren van elkaar verschillen, bijvoorbeeld wat betreft slijtvastheid en geluidsdemping. Ga daarom na hoe intensief u de ruimte waarin de laminaatvloer moet komen te liggen, gebruikt. Zo is dunner laminaat uitstekend geschikt voor de slaapkamer, terwijl de woonkamer vraagt om laminaat met een dikkere slijtlaag. Bij Leen Bakker kiest u gemakkelijk voor laminaat met verschillende gebruiksklassen: laminaat voor intensief huishoudelijk gebruik, licht projectgebruik en zelfs voor normaal projectgebruik.

V-groef

Laminaat met een V-groef kenmerkt zich door de V-vormige naad (2-zijdig of 4-zijdig) tussen de planken. Hiermee creëert u het effect van een echte houten vloer, waardoor het bijna niet te onderscheiden is van parket. Een laminaatvloer zonder groef, ook wel vlak laminaat genoemd, geeft een strak effect. Zo creëert u ruimte.

Kleur

Van beige tot bruin en van crème tot grijs: laminaat is beschikbaar in verschillende kleuren. Wilt u uw kamer optisch groter maken? Kies dan voor een lichte laminaatvloer, bijvoorbeeld een laminaatvloer met een tegellook in een lichte kleur. Wilt u juist een knusse omgeving creëren? Kies dan voor een donkere laminaatvloer met een mooi dessin.

Breedte en lengte

Met de vorm van laminaat in plank- of tegeluitvoering kunt u ook zorgen voor een optisch effect. Heeft u een grote ruimte? Brede planken en tegels staan dan prachtig. Heeft u een kleinere ruimte? Met smalle planken realiseert u het effect van een grotere ruimte. Leg planken in de lengte van uw woonkamer, hal of kantoor om extra diepte te creëren.

Structuur

Er zijn laminaatvloeren met houtmotief en een voelbare houtstructuur, maar ook met het karakter van echte tegels. Een laminaatvloer met structuur heeft een natuurgetrouwe uitstraling. Loopt deze structuur mee met het decor, dan is het erg lastig om hem te onderscheiden van een echte houten vloer of tegelvloer. Zo voelt u een noest zelfs terug in de plank. Een egale vloer is juist rustig en dit maakt uw kamer dan ook ruimtelijker.

Geschikt voor vloerverwarming

Over het algemeen is laminaat geschikt voor vloerverwarming. Bekijk de specificaties wel altijd goed! Laminaat heeft een isolerende werking, waardoor het effect van vloerverwarming vermindert. Is de vloerverwarming de hoofdverwarming, let er dan op dat de maximale warmteweerstand van de vloer (ondervloer + vloer) niet hoger dan circa 0,15 m2 K/W is. Laminaat is niet geschikt bij vloerkoeling, omdat er bij het koelen condensatie kan ontstaan. Kies dan voor een PVC-vloer.

Laminaat leggen: de benodigdheden

Wilt u laminaat gaan leggen? Dan is het goed te bekijken wat u allemaal nodig heeft. En wat u aan voorbereidingsmaatregelen moet treffen. In veel situaties is het bijvoorbeeld verstandig om een geluiddempende en egaliserende ondervloer te leggen, laat u hier adviseren. Daarnaast wilt u de vloer natuurlijk afwerken met mooie plinten. En u heeft de juiste tools nodig! Bekijk snel het assortiment van Leen Bakker en vind alles wat u nodig heeft.

Tip: Om de vraag ‘Hoeveel laminaat heb ik nodig?’ te beantwoorden, gebruikt u de calculatortool op de productpagina. Zo vindt u direct het juiste antwoord op deze vraag!