Leen Bakker logo
  • Mijn op maat overzicht
  • Klantendienst
  • Bekijk folders
  • Vacatures
  • Advies & inspiratie
winkels
winkelwagen
mooi-voor-minder
Leen's mooi voor minder deals | Bekijk alle deals
*Geldig t/m 5 maart

Wat is het voordeel van een PVC vloer?

Sfeerbeeld slaapkamer PVC vloer

Wat is een PVC vloer? In jouw zoektocht naar de perfecte vloer ben jij het materiaal vast al eens tegengekomen. Een PVC vloer, ook wel LVT (Luxury Vinyl Tiles) of PVC laminaat genoemd, is opgebouwd uit verschillende lagen kunststof. PVC kliklaminaat lijkt optisch op laminaat en het is verkrijgbaar in stroken en tegels. Het heeft dus een natuurlijke uitstraling én het kent daarbij alle voordelen van PVC! Op deze pagina lees je alles over PVC vloeren. Zo kies jij de vloer die het beste bij jou past.

Kies je voor een PVC vloer dan profiteer je van diverse voordelen. Zo is PVC geluiddempend, is het onderhoudsvriendelijk en is het geschikt voor alle soorten vloerverwarming tot 28 °C. Het grootste verschil tussen PVC laminaat en laminaat is dat PVC ook geschikt is voor vochtige ruimtes.

✔ Eenvoudig en snel te leggen door het kliksysteem
✔ Voelt warm en comfortabel
✔ Zeer slijtvast
✔ Gemakkelijk in onderhoud

Waar moet ik op letten bij PVC vloeren?

Binnen de collectie van Leen Bakker vind je een ruim assortiment PVC vloeren. Deze vloeren verschillen van elkaar in onder andere gebruiksklasse, slijtvastheid, garantie en uitstraling. Wil je weten welke vloer geschikt is voor jouw toepassing en situatie? Dan is het goed om op de volgende zaken te letten wanneer je een PVC vloer gaat kiezen.

Gebruik

Het is belangrijk om na te gaan hoe intensief je de ruimte gebruikt waarin je jouw nieuwe vloer wil gaan leggen. Een slaap- of hobbykamer wordt minder intensief gebruikt dan de woonkamer. Een dunnere PVC vloer volstaat dan ook prima in deze kamers. Dikker PVC laminaat met een dikkere slijtlaag is geschikter voor de woonkamer. Kies dan een vloer die geschikt is voor normaal huishoudelijk gebruik. Een PVC-vloer die geschikt is voor intensief huishoudelijk gebruik, adviseren we wanneer ruimtes intensief gebruikt gaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een woonkeuken, de gang of de woonkamer.

V-groef

Stroken met een V-groef kenmerken zich door de V-vormige naad tussen de planken. Dit geeft een ruimtelijk effect. Een PVC strook met een V-groef is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Vlakke PVC stroken zonder groef geven het strakste effect. Afhankelijk van jouw smaak, kies je de vloer die daar het beste bij aansluit.

Kleur

PVC laminaat is beschikbaar in diverse kleuren: van donkerbruin tot beige en van lichtgrijs tot crème. Heb je een kleine kamer? Een kleine ruimte oogt ruimtelijker wanneer je kiest voor een lichte vloer. Kies daarom voor een PVC laminaatvloer met een lichte kleur. Heb jij juist voldoende ruimte? Grote, open ruimtes maak je knusser met een donkere vloer. Kies daarom bijvoorbeeld voor mooie donkere planken of een dessin.

Breedte en lengte

Ook de vorm van de planken en tegels heeft een optisch effect op jouw kamer. In grote ruimtes komen brede planken en tegels het beste tot hun recht. In kleinere ruimtes zorgen smalle planken er juist voor dat de kamer optisch groter lijkt. Daarnaast kun je een optisch effect bereiken met de gekozen legrichting: zo leg je het accent bijvoorbeeld op de diepte van je woonkamer, hal of kantoor wanneer je de stroken legt in de lengte van de kamer.

Onze collectie PVC vloeren

PVC-vloer Creation 30 Clic - Bostonian Oak Beige product

PVC-vloer Creation 30 Clic - Bostonian Oak Beige

3 (2)

35,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

PVC-vloer Creation 30 Clic - Cedar Brown product

PVC-vloer Creation 30 Clic - Cedar Brown

4 (7)

35,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

PVC-vloer Creation 30 Clic - Cedar Brown product

PVC-vloer Creation 30 Clic - Cedar Brown

4 (7)

35,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

AlleenOnline
PVC-vloer Senso Clic - Pecan product

PVC-vloer Senso Clic - Pecan

3.4 (5)

28,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 2 weken bezorgd

AlleenOnline
PVC-vloer Creation 30 Clic (extra lang) - Cedar Pure product

PVC-vloer Creation 30 Clic (extra lang) - Cedar Pure

3.9 (13)

35,99 / m²

Dit artikel wordt binnen 3-5 werkdagen bezorgd

Maak je klus compleet!

Tip: om de vraag ‘Hoeveel PVC laminaat heb ik nodig?’ te beantwoorden, gebruik je de calculatortool op de productpagina. Zo vind je direct het juiste antwoord op deze vraag!

Maak jouw project af met een geluiddempende ondervloer, mooie plinten en de juiste tools. De ondervloer is medebepalend voor de levensduur van jouw PVC vloer. Bekijk hier de ondervloer die geschikt is voor PVC laminaat.

Er zijn plinten beschikbaar in verschillende kleuren en dessins. Aanvullend hebben we een aantal witte plinten in het assortiment, met of zonder ruimte voor kabeldoorvoer. Bekijk alle plinten en vind de juiste plinten voor jouw situatie.

PVC kliklaminaat leg je heel eenvoudig: het is te vergelijken met het leggen van laminaat. Een PVC vloer kun je echter heel eenvoudig snijden met een goed stanleymes. Bekijk alle vloerbenodigdheden en vind onder andere het juiste mes en viltdopjes om je vloer te beschermen. De PVC vloer behandel je vervolgens aan de hand van de volgende onderhoudsvoorschriften. Zo weet je zeker dat je jouw vloer op de juiste manier schoonhoudt!

PVC is hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Behandel je PVC vloer met een neutraal reinigingsmiddel en reinig de vloer altijd met een klamvochtige microvezel doek. Voor grondige reiniging kan een stoomreiniger worden gebruikt. Gebruik geen polish, was of zeep: dit laat een vettige laag achter, wat vervolgens kan zorgen voor strepen en het aantrekken van vuil.

Of kom langs in één van onze winkels

Vloeren winkel Leen Bakker
Winkels

Instructievideo PVC vloer leggen

Onze vakkundige vloerenlegservice

Vind je een vloer leggen lastig? Maak dan gebruik van onze vakkundige legservice. De vloer wordt dan professioneel gelegd zodat je er jaren plezier van hebt. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden. Of bekijk onderstaande instructievideo:

Of kom langs in één van onze winkels

Advies en inspiratie

Laminaat vloer

Laminaat

advies