Leen Bakker logo
 • Mijn op maat overzicht
 • Klantendienst
 • Bekijk folders
 • Vacatures
 • Advies & inspiratie
winkels
winkelwagen
mooi-voor-minder
Leen's mooi voor minder deals | Bekijk alle deals
*Geldig t/m 5 maart

Tover de kinderkamer om tot tienerkamer

En dan is het moment daar… Na de zomervakantie gaat je kind naar de middelbare school. Je dochter of zoon is een heuse tiener geworden. Tijd om de inrichting van zijn of haar slaapkamer daarop aan te passen. Je tiener wil graag af van zijn of haar kinderachtige kamer. Hoe richt je de perfecte tienerkamer in? Volg deze checklist en je zit altijd goed.

Tijd voor de grote verandering: een tienerkamer

Checklist van kinderkamer naar tienerkamer

 • Groter bed

 • Grotere kast

 • Plek om te relaxen

 • Kindertafel/bureau

 • Opbergruimte

 • Andere kleuren op de muur en nieuwe raamdecoratie

Tienerkamer met blauw groen dekbedovertrek

Bed en kast in een tienerkamer

Een tienerkamer kun je verdelen in drie zones. Een slaapplek, relaxplek en een werkplek. Een tienerkamer inrichten betekent in eerste instantie kiezen voor een groter bed. Niet alleen voor je zoon of dochter, maar ook voor vrienden en vriendinnen die onverwachts blijven slapen. Want tieners zijn gek op logeerpartijtjes.

Een twijfelaar

Wil je een volwassen uitstraling geven aan de slaapkamer van je tiener? Ga dan voor een twijfelaar. Een twijfelaar is een bed of boxspring met een afmeting van 120x200 cm of 140x200 cm. Als hier ruimte voor is, dan zal jouw tiener hier ontzettend blij mee zijn!

Een rolbed

Ideaal voor logees is het Vipack bed Alex met rolbed. Het stoere bed met industriële look heeft onder het bed een handig rolbed dat gebruikt kan worden als opberglade of als logeerbed.

De kleerkast

Bekijk ook eens de bijbehorende kleerkast. Want voor grote jongens, en met name meiden, wordt kleding steeds belangrijker. En al die kleding gaat meer ruimte innemen dan toen ze nog op de basisschool zaten.

Tienerkamer of studentenkamer met bureau / werkplek

Relaxen met vrienden

Tieners hechten waarde aan een plek om te relaxen. Een plek waar ze kunnen hangen met vrienden en vriendinnen, een boek kunnen lezen, muziek kunnen luisteren of filmpjes kunnen kijken. Een zitzak is dan een uitkomst. Zet er meerdere bij elkaar en je kinderen zullen je dankbaar zijn. In plaats van een zitzak kun je ook kiezen voor verschillende sierkussens en plaids bij elkaar. Kortom: tipitent eruit, zitzak en kussens erin!

Kinderbureau en bureaustoel

Niet vergeten: je zoon of dochter krijgt straks huiswerk mee naar huis. Investeer daarom in een goed bureau en een ergonomische bureaustoel. Hoe leuker de plek, des te leuker het is om huiswerk te maken. Maar houd het rustig en zorg voor weinig afleiding. Bureau Montijo heeft een rustige uitstraling en is ook nog eens praktisch. Jouw tiener kan zijn of haar schoolspullen netjes opruimen in een van de drie lades in het bureau.

Kies voor een verstelbare bureaustoel. Tieners groeien als kool en op deze manier groeit de stoel mooi mee. Maak de werkplek af met een metalen bureaulamp met helder gericht licht. Ideaal voor als er ’s avonds nog huiswerk moet worden gemaakt.

Tienerkamer blauw groen

Opbergruimte in een tienerkamer

Ouder worden betekent ook minder speelgoed maar jammer genoeg niet minder troep. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte, zodat opruimen ook leuk en gemakkelijk wordt. Bijvoorbeeld met lades onder het bed of, meer decoratief, in een stoere metalen draadmand.

Andere kleuren op de muur en raamdecoratie

Van kinderkamer naar tienerkamer betekent ook andere kleuren op de muur en voor de ramen. Stoerder en volwassener. Bekijk de kant-en-klare rolgordijnen en geef de toekomstige tienerkamer in een handomdraai een nieuwe uitstraling.

Nog een laatste tip: overleg van tevoren wel met je zoon of dochter. Tieners weten heel goed wat ze wel en niet willen. Maar dat wist je vast en zeker al ;-).

Gele tienerkamer

Meer advies en inspiratie

Kinderbedden

Alles voor de kinderkamer