Een stijlvol interieur met fluwelen meubelen

Thuis omringen we ons graag met zachte, aaibare materialen. Het is een van de redenen waarom fluweel zo razend populair is. Neem bijvoorbeeld een velvet bank, een fluwelen eetkamerstoel of wat denk je van een velours bed? Een aantal tips om je interieur te stylen met velvet!

Het verschil tussen fluweel, velvet en velours

What’s in a name horen we je denken, maar toch zit er wel wat verschil tussen fluweel, velvet en velours. Wat betreft velvet is dat simpel: het is de Engelse benaming voor fluweel en in de lage landen inmiddels ook aardig ingeburgerd. Fluweel bestaat uit kleine geweven lussen, is superzacht en kun je herkennen aan een mooie vleug. Dat betekent dat de stof lichter en donkerder wordt als je er overheen wrijft. Velours is ook heerlijk zacht, maar net wat ruwer doordat de lussen worden losgesneden, -getrokken of geruwd. Gordijnen zijn bijvoorbeeld vaak gemaakt van velours.

Style je slaapkamer met fluweel

Meubels van rijke stoffen brengen je interieur naar een hoger niveau en dat geldt zeker voor onze splinternieuwe velvet bedden. Royaal slapen krijgt in deze bedden een nieuwe betekenis! Boxspring Malmo en bed Emma zijn bekleed met een trendy velvet stof. Combineer het bed bijvoorbeeld met een dekbed van linnen, een grof geweven vloerkleed en een mooie, stoffen lampenkap. Of combineer met sierkussens en plaids in luxe stoffen, rijke kleuren en natuurlijke dessins. Door de mix van materialen maak je van je slaapkamer een warm nest. Heb jij wel eens gedacht aan een velvet bed?

Accessoires in velours

Fluweel zorgt voor een luxe uitstraling, maar dat hoeft zeker niet prijzig te zijn. In onze trendcollectie Industrial Luxe zitten veel betaalbare meubels en accessoires van velours. Het gaat van sierkussens waarmee je je bank een nieuwe look geeft tot een, trendy poef met een gecapitonneerde zitting. Je weet wel, net zoals bij een Chesterfield bank. Ook leuk: kies voor fluwelen eetkamerstoelen in twee verschillende kleuren voor een speels effect aan tafel. Fluweel kun je goed combineren met zwarte accenten, marmeren meubels en accessoires in goud en koper. Mix en match voor een chic effect!