Dekbed wassen en onderhouden

Omdat je er iedere nacht onder ligt is het verstandig om je dekbed goed te onderhouden. Zorg dat je hem regelmatig lucht bij een open raam of buiten hangt om hem fris te houden.

Mag ik mijn dekbed wassen?

Of je een dekbed mag wassen hangt af van het soort dekbed. Ieder soort dekbed heeft een eigen wasvoorschrift. Volg het wasvoorschrift altijd voordat je het dekbed wast. Durf je het zelf niet aan om een dekbed te wassen of past deze niet in de wasmachine, ga dan naar de stomerij.

We geven je graag advies over waar je op moet letten als je je dekbed zelf gaat wassen.

Op hoeveel graden kan ik mijn dekbed wassen?

Je kan een dekbed het beste wassen op 60 graden. Vanaf 60 graden worden bacteriën en huisstofmijt waar veel mensen allergisch voor zijn pas gedood. De meeste synthetische dekbedden mag je op 60 graden of hoger wassen. Kijk dit altijd even na op de wasvoorschriften.

Kan je een donzen dekbed wassen?

Of je een donzen dekbed kan wassen hangt af van de wasvoorschriften op het label van je dekbed. Als je het donzen dekbed wel mag wassen adviseren we je om deze na het wassen met drie tennisballen in de droger te stoppen. Dit zorgt ervoor dat het dekbed luchtig blijft en het dons goed wordt verdeeld.

Meer advies over dekbedden vind je op deze pagina’s: