Vanwege drukte kan uw bestelling langer onderweg zijn

Vanwege drukte kan uw bestelling langer onderweg zijn

Dekbed wassen en onderhouden

Omdat u er iedere nacht onder ligt is het verstandig om uw dekbed goed te onderhouden. Zorg dat u hem regelmatig lucht bij een open raam of buiten hangt om hem fris te houden.

Mag ik mijn dekbed wassen?

Of u een dekbed mag wassen hangt af van het soort dekbed. Ieder soort dekbed heeft een eigen wasvoorschrift. Volg het wasvoorschrift altijd voordat u het dekbed wast. Durft u het zelf niet aan om een dekbed te wassen of past deze niet in de wasmachine, ga dan naar de stomerij.

We geven u graag advies over waar u op moet letten als u uw dekbed zelf gaat wassen.

Op hoeveel graden kan ik mijn dekbed wassen?

U kan een dekbed het beste wassen op 60 graden. Vanaf 60 graden worden bacteriën en huisstofmijt waar veel mensen allergisch voor zijn pas gedood. De meeste synthetische dekbedden mag u op 60 graden of hoger wassen. Kijk dit altijd even na op de wasvoorschriften.

Kan u een donzen dekbed wassen?

Of u een donzen dekbed kan wassen hangt af van de wasvoorschriften op het label van uw dekbed. Als u het donzen dekbed wel mag wassen adviseren we u om deze na het wassen met drie tennisballen in de droger te stoppen. Dit zorgt ervoor dat het dekbed luchtig blijft en het dons goed wordt verdeeld.

Meer advies over dekbedden vindt u op deze pagina’s: