Garantie en ruilen

Op alle artikelen die u bij Leen Bakker koopt, geven wij standaard minimum 2 jaar garantie. Bovendien kunnen de meeste artikelen geruild worden als u niet tevreden bent. Bewaar de kassabon goed, want dat is het garantiebewijs!

Gekocht in de winkel
Bent u niet tevreden over een artikel dat u in een winkel van Leen Bakker gekocht heeft? De meeste artikelen kan u binnen 100 dagen ruilen. Zorg ervoor dat u de kassabon bij u heeft en dat het artikel ongebruikt en onbeschadigd is en in de originele verpakking zit.

Gekocht via de webshop (internet)
Heeft u een artikel gekocht via onze webshop, maar bent u om één of andere reden niet tevreden? Dan kan u het artikel ruilen, of uw geld terugvragen. Vrijwel alle artikelen die u via onze webshop heeft besteld, kan u binnen 100 dagen terugbrengen naar één van onze winkels. De periode van 100 dagen begint te lopen vanaf het moment dat u het artikel fysiek in handen hebt. Het is momenteel nog niet mogelijk om een artikel terug te sturen. Wij vragen u dus om het artikel terug te brengen naar één van onze winkels. Eventuele kosten die gepaard gaan met het terugbrengen van het artikel, waarop het herroepingsrecht uitgeoefend wordt, zijn hierbij voor de klant.

Om het artikel te kunnen ruilen of om het aankoopbedrag terug te kunnen krijgen, moeten er aan de volgende voorwaarden voldaan zijn:
•    Aanmelden in één van onze winkels in België
•    Binnen 100 dagen op vertoon van de factuur (verplicht) en eventueel het herroepingsformulier (niet verplicht)
•    Met het artikel dat compleet, onbeschadigd, ongebruikt is en dat zich in de originele verpakking bevindt.

Meer informatie over het herroepingsrecht en het herroepingsformulier zelf vindt u hier

Artikelen die u niet kunt ruilen
Sommige artikelen kan u niet ruilen bij Leen Bakker. Dit zijn onder andere zetels, fauteuils en artikelen die voor u op maat gemaakt of aangepast zijn. Matrassen, dekbedden, enz. kan u alleen op de dag van aankoop ruilen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang heb ik garantie op matrassen en boxsprings?
De garantie voor matrassen en boxsprings varieert van 3 tot 10 jaar en is geldig vanaf de datum van levering. Bij de productinformatie in de winkels, op de website en op de matrasetiketten staat vermeld welke termijn er geldt voor welk product. Als bewijs van aankoop is een (kopie van de oorspronkelijke kassabon vereist.

De klachtmelding dient binnen 2 maanden na vaststelling van het gebrek gedaan te worden, na deze periode kan men zich niet meer op de garantie beroepen.
Meer informatie over de garantievoorwaarden op matrassen en boxsprings vindt u hier